Tastes like homemade
Tid: 1.5 h
Portioner: 4
- 1,5 kg tunna revben
- 1,5 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 8 svartpepparkorn
- 1 dl japansk soja
- 1 dl Mackays Lemon Lime Marmalade
- 1 msk riven ingefära
- 1 tsk sambal oelek
- Koka upp välsaltat vatten i en stor kastrull tillsammans med lök i klyftor, hela vitlöksklyftor, lagerblad samt svartpepparkorn.
- Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1 timme.
- När revbenen kokat klart så ta upp dem ur buljongen och torka av dem, lägg dem sedan på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda samman soja, Mackays Lemon Lime Marmalade, ingefäran och sambal oelek, pensla revbenen.
- Ställ in i ugnen i 30 min (pensla revbenen en extra gång under tiden de står i ugnen).
Finhacka en chili och riv skalet av en lime, strö över revbenen. Servera med rostad grönkål och picklad rödlök.