Tastes like homemade

PISTAGE & LEMON -RICOTTA CAKE

Tid: 2h

Portioner: 10

Ingredienser

- 400 gram smör

- 10 cm riven ingefära

- 6 ägg

- 4 tsk kardemumma

- 2 tsk bakpulver

- 8 dl vetemjöl

- 750 gram ricottaost

- 2 dl Mackays Lemon Curd

- 150 gram hackade pistagenötter (utan skal)

GÖR SÅ HÄR

- Sätt ugnen på 175 grader.

- Skala och riv ingefäran fint.

- Rör samman socker, ingefära och smör med en elvisp.

- Vispa ner äggen i smeten en och en.

- Sikta ner mjöl, kardemumma och bakpulver i smeten och rör försiktigt ihop.

- Fördela smeten i två smorda och bröade formar ca. 20 cm i diameter.

- Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter.

- Under tiden kakorna gräddas i ugnen så rör du ihop ricottaosten med Lemon Curden och hackar pistagenötterna grovt.

- När kakorna svalnat fördelas Ricottakrämen på två lager.

Serveringstips

Toppa med hackade pistagenötter.