Tastes like homemade

Ribs with Lime glaze

Tid: 1.5 h

Portioner: 4

Ingredienser

Revben

- 1,5 kg tunna revben

- 1,5 gul lök

- 2 vitlöksklyftor

- 2 lagerblad

- 8 svartpepparkorn

Glaze

- 1 dl japansk soja

- 1 dl Mackays Lemon Lime Marmalade

- 1 msk riven ingefära

- 1 tsk sambal oelek

GÖR SÅ HÄR

- Koka upp välsaltat vatten i en stor kastrull tillsammans med lök i klyftor, hela vitlöksklyftor, lagerblad samt svartpepparkorn.

- Lägg i revbenen och koka dem långsamt i 1 timme.

- När revbenen kokat klart så ta upp dem ur buljongen och torka av dem, lägg dem sedan på en bakplåt med bakplåtspapper.

- Sätt ugnen på 200 grader.

- Blanda samman soja, Mackays Lemon Lime Marmalade, ingefäran och sambal oelek, pensla revbenen.

- Ställ in i ugnen i 30 min (pensla revbenen en extra gång under tiden de står i ugnen).

Serveringstips

Finhacka en chili och riv skalet av en lime, strö över revbenen. Servera med rostad grönkål och picklad rödlök.